Elérhetőségeink
+36 20 231 0725
+36 70 708 0685

1122 Budapest, Városmajor u. 13.
Segíthetünk?

Kérdése merült fel, esetleg nem talál valamit?

Kattintson az alábbi gombra és munkatársunk azonnal válaszol kérdéseire!

Könyvfelvásárlás, könyv eladás

Könyvfelvásárlás az Ön igényei szerint! A Németvölgyi Antikvárium egész évben vásárol antik- és használt könyveket, teljes hagyatékokat, magángyűjteményeket és intézményi könyvtárakat is. Vásárolunk papírrégiséget, kéziratokat, képeslapokat, metszeteket. Díjmentes kiszállás és értékbecslés az ország egész területén. Kérésére minden könyvét elszállítjuk!

Miért érdemes a könyvfelvásárlás szolgáltatásunkat választania?

Ha el szeretné adni könyveit, Önnek nincs más dolga, mint felhív minket és időpontot egyeztet. Munkatársaink díjmentes értékbecslés után készpénzért megvásárolják könyveit, majd elszállítják.

 Ügyfeleink általában három ok miatt adják el könyveiket:

 • örököltek, és a hagyaték felszámolás során nem szeretnék a könyveket megtartani,

 • költöznek, és nem szeretnék tovább vinni a könyveiket,

 • egyszerűen megtelt a könyvespolc és szeretnének új könyveket vásárolni.

 Hogyan tudja eladni könyveit?

 • Döntse el, hogy elhozná hozzánk könyveit, vagy azt szeretné, hogy mi menjünk el Önhöz.

 • Ha úgy dönt, hogy elhozza, akkor nyitvatartási időben szeretettel várjuk. Nagyobb könyv gyűjtemény esetében, 200 db felett, célszerű előtte egyeztetnünk.

 • Ha nekünk kell Önhöz elmenni, akkor időpontot kell egyeztetnünk elérhetőségeink valamelyikén. 

 • Munkatársunk a megbeszélt időpontban felkeresi, díjmentesen felbecsüli a könyvei értékét, majd megegyezés esetén készpénzben fizet. Nagyobb könyv mennyiség esetén a szállítás egy-két munkanapon belül megtörténik.

 • Ha felhív minket, akkor a következő kérdéseket fogja tőlünk kapni: Hol találhatók a könyvei? Kb. mennyi könyvet szeretne eladni?
Nitsovits Iván 1999 óta foglalkozik antikvár könyvkereskedelemmel, Németh Balázzsal közösen alapították a Németvölgyi Antikváriumot. Fontos küldetésünk, hogy minden könyvnek újra gazdát találjunk!


Hívjon minket bátran eladó könyveivel kapcsolatban

Gyakori kérdések:

Mennyiért vásárolják a könyveket?
A könyveknek alapvetően két típusa van: antik, és használt könyvek. A használt könyvek esetében az ár alapvetően „megegyezéses”, ami azt jelenti. Jellemzően állapot függő és vásárlóink érdeklődése határozza meg. A használt könyvek ára általában alacsonyabb, mint az antik könyveké. Az antik könyvek felvásárlása összetettebb dolog, mert itt külön kell választani azokat a könyveket, amelyeket aukcióra tudunk fogadni. Jellemzően az antik könyvek az értékesebbek, de ezek eladása is csak akkor sikeres, ha könyv ritkaságokról van szó.

Minden könyvet elszállítanak?
Igen, amennyiben megegyezés születik, akkor kérésére az összes könyvét elszállítjuk. Fontos! Ez a szolgáltatásunk nem azonos a lomtalanítással, ahol jellemzően pénzt kérnek azért, hogy kiürítsék a lakást. Mi azt vállaljuk, hogyha könyvei között találunk olyan tételeket, amit szívesen megvásárlunk, akkor díjmentesen elszállítjuk a maradékot, hogy ne kelljen kidobnia. Szakadt, penészes, ázott könyveket nem áll módunkban díjmentesen szállítani.

Érdemes listát küldenem?
Ha már elkészítette, akkor küldje el e-mail címünkre, ha nincs listája, akkor érdemesebb fényképet küldenie a könyvekről.

Hogyan tudom megbecsülni, hogy hány könyvem van?
Érdemes az egy polcon vagy dobozban lévő könyveket megszámolni, és beszorozni a polcok vagy dobozok számával.

Tudnak e-mailben árajánlatot adni?
Sajnos nem. Ha elküldi fényképeit, vagy könyvlistáját, akkor csak annyit tudunk megmondani, hogy meg tudjuk-e vásárolni könyveit. Az egyes kötetek, főleg az antik könyvek, értékbecslése csak úgy lehetséges, ha a kezünkbe fogjuk azokat.

Meg kell-e tisztítanom a könyveket mielőtt jönnek?
Nem szükséges, ha megvásároljuk azokat, akkor nekünk egyesével át kell néznünk és meg kell tisztítanunk.

Ki kell-e készítenem a könyveket a felvásárlás előtt?
Annyit érdemes tennie, hogy különválogatja azokat a könyveket, amelyeket meg szeretne tartani.

Érdemes-e magamnak eladni a könyveimet, vagy hívjak antikváriust?
Ez elsősorban kedv és idő kérdése. Ha Önnek van ideje és energiája a könyvek tisztításával és katalogizálásával foglalkozni, valamint meghirdetni azokat, akkor érdemes foglalkoznia közvetlenül az eladással. Ha nem, akkor hívja a Németvölgyi Antikváriumot. Megbecsüljük könyvei értékét, ajánlatot teszünk és megegyezés esetén azonnal szállítunk is.

Hívjon minket most!

Könyv eladás, könyv felvásárlás előnyei:

 • Ön időt takarít meg, nem kell hónapokig vagy évekig árulni a könyveit,
 • gyorsabban el tudja adni, vagy kiadni az örökölt lakást,
 • segítségünkkel be tudja azonosítani értékesebb könyveit,
 • árverési vagy bizományosi szolgáltatásunk segítségével magasabb áron tudja eladni könyveit,
 • pakolunk Ön helyett, nem kell könyveit dobozolnia és szállítania.

Könyv felvásárlás során Ön mindig a legmagasabb árat kapja a Németvölgyi Antikváriumtól. De mi dönti el egy könyv értékét?

 • A legegyszerűbb és legigazabb válasz, hogy a kereslet és a kínálat változása,
 • minél ritkább egy könyv, annál keresettebb a gyűjtők körében,
 • fontos a kötés, a borító, és az illusztráció is,
 • befolyásolja az árat az esetleges aláírás és a dedikáció is,
 • de fontos a kiadási év és a kiadott példányszám is.

A könyv értékbecslés menete

A könyvek értékbecslését, csak úgy tudjuk elvégezni, ha látjuk a könyveket. Különválasztjuk a még árulható használt- és antik könyveket. Az antik könyvek között lehet különösen értékes példány is, ami további, elsősorban állapot vizsgálatot igényel. És lesz egy olyan része is a könyveknek, amiket már úgy ítélünk meg, hogy állapota vagy témája miatt már nem tudunk árulni. Ha elfogadja az általunk ajánlott összeget, akkor készpénzben fizetünk, és azonnal szállítunk. Nagyobb könyvtárak elszállítása 1-2 munkanapot vehet igénybe.

Teljes gyűjtemények felvásárlása

Értékbecslés után vásárolunk teljes könyvgyűjteményeket, okleveleket, képeslapokat, papírpénzeket, metszeteket, térképeket, kéziratokat is.

Amennyiben örökölt, akkor szívesen megnézzük a teljes hagyatékot is, hiszen Önnek nem feltételül kell tisztában lennie öröksége értékével.

Könyvfelvásárlás, könyvátvétel árak

Sokan érdeklődnek, hogy milyen áron vásároljuk a könyveket. Alapvetően kéttípusú könyvről beszélünk, használt- és antikvár könyvekről. A használt könyvek ára naponta változik a kereslet és kínálat függvényében. Ezek felvásárlása nem igényel különösebb értékbecslési tevékenységet, hiszen nagy példányszámban kiadott könyvekről van szó.

Az antikváriumok ár képzését ebben az esetben az is befolyásolja, hogy éppen rendelkeznek-e az adott példányokkal. Az antikvár könyvek árait is a kereslet és kínálat határozza meg, de ebben az esetben az árverési adatbázis és tapasztalat meghatározóbb. Az árverési ár jellemzően magasabb, mint a használt könyvek eladási ára, mert ritkább könyvekről van szó. A könyvek átvételénél ezért külön kell választani ezt a két tétel. A könyvek eladója akkor jár a legjobban, ha könyveit aukcióra tudja beadni, hiszen ott érheti el a legmagasabb árat. Az aukcó során derül ki egy könyv valóságos piaci értéke. Az Érverés eredményét előre megjósolni nem lehet, a korábbi árveréseken elért árak irányadóak.

Antikváriumok működése

Az antikváriumok egyaránt foglalkoznak antik és használt könyvek értékesítésével is. Elsősorban az antik könyvek, könyv ritkaságok felkutatása a feladatuk.Az antikvárium tehát egy közvetítő tevékenységet lát el, melynek során értéket teremt. Az érték elsősorban abban jelentkezik, hogy egy kidobásra vagy eladásra ítélt könyvet, egy olyan személyhez vagy gyűjtőhöz juttatja el, aki szeretné az birtokolni.

Az antikváriumok munkája kockázatos, hiszen az antikváriusnak vagy értékbecslőnek döntést kell hoznia, hogy megvásárolja-e a könyvet, annak ellenére, hogy még nem tudta eladni. Ezért fordul elő az, hogy az antikváriumokban sok ezer könyv vár értékesítésre, és sok ezer könyvet nem tudnak értékesíteni. Ilyen értelemben az antikvárium üzleti vállalkozás is a kulturális értékteremtés mellett.