Elérhetőségeink
+3670 428 4222
+3670 708 0685
info@konyvfelvasarlas.hu
1122 Budapest, Városmajor u. 13.

Bizományosi értékesítés
A bizományosi értékesítés más módja a könyvek eladásának, mint a könyv felvásárlás. A Németvölgyi Antikvárium bizományosi értékesítésre keres elsősorban antik könyv ritkaságokat, sorozatokat vagy különleges szakkönyveket.

Miért éri meg Önnek jobban a bizományosi értékestés választania?
Amennyiben Önnek ritka könyvei vannak és nem sürgős az eladásuk, ebben az esetben nem szükséges azonnal eladási döntést hoznia. Nem kell az első ajánlatot elfogadnia. Így magasabb árat tud elérni az értékesítés során.

Hogyan tudom könyveimet bizományosi értékesítésre beadni?
Üzletünkben, külön polcon tároljuk azokat a könyveket, amelyeket bizományosi értékesítésre hagytak nálunk.

  • Az első lépés, hogy elhozza hozzánk könyveit,
  • átnézzük, és díjmentes értékbecslést végzünk,
  • ajánlatot teszünk, hogy milyen áron hirdetnénk a könyvet és megegyezünk a jutalék mértékéről is,
  • amennyiben elfogadja, akkor szerződést kötünk.

Inkább eladjam a könyveimet, vagy bizományba adjam?
A bizományosi értékesítésre csak ritka és úgynevezett „gyűjtői” állapotú könyveket tudunk fogadni. A kérdés, hogy Önnek mennyire sürgős az ügylet. Amennyiben gyorsan készpénzre van szüksége, akkor a könyv felvásárlást javasoljuk, ha tud várni több hónapot is akár, akkor a bizományosi értékestést.

Mi a különbség az aukció és a bizományosi értékesítés között?
A Németvölgyi Antikvárium évente szervez aukciót, amelyen a legmagasabb szintű gyűjtői igényeket szeretnénk kiszolgálni. Az aukció más műfaj, mint a bizományosi értékesítés. Az előbbinél sokkal szigorúbb követelmények vannak a könyvek egyedisége és minősége tekintetében. Aukcióra csak azokat a könyveket tudjuk fogadni, amelyek ezeknek a szempontoknak megfelelnek.