Elérhetőségeink
+3670 428 4222
+3670 708 0685
info@konyvfelvasarlas.hu
1122 Budapest, Városmajor u. 13.

Aukció, árverés

Németvölgyi Antikvárium egész évben keres tavaszi és őszi árveréseire ritka könyveket, metszeket, fényképeket, képeslapokat, kéziratokat.
 
Érdeklődni lehet a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeinken.

A könyvek eladásának egyik módja, hogy az antikvár könyveket aukcióra, másnéven árverésre visszük. Az aukciókat a legjobb tudásunk szerint már a Kr. e 500-ban is voltak. Egyik legrégebbi piaci forma, ahol különböző tárgyak és jószágok cseréltek gazdát.

A könyv aukció során egy úgynevezett kikiáltási áron kezdik meg a licitálást a résztvevők. A kikiáltási árat az aukció szerevezője határozza meg, a könyv tulajdonosának egyetértésével. A licitálás során nincs felső határ, az a vásárló veheti meg a könyvet, aki a legmagasabb árat ajánlja.

Nem miden régi könyvet lehet aukcióra vinni. A Németvölgyi Antikvárium munkatársai által végzett értékbecslés pont az a célt szolgája, hogy kiderüljön, eladni kívánt könyve alkalmas-e erre. 

Amennyiben eladná könyveit, akkor ezt a szempontot is a figyelmébe ajánljuk.

Könyv felvásárlás szolgáltatásunk során, tehát lehetőség van készpénzes könyvfelvásárlára, bizományosi értékesítésre, valamint aukcióra beadni a könyveket. A könyv felvásárlás történhet az ön lakásában, vagy az üzletünkben. További információt a könyv felvásárlásról vagy üzletünkről a http://www.nemetvolgyiantikvarium.hu/konyvfelvasarlas/ oldalon is talál. 

A Németvölgyi Antikvárium által szervezett árverésekről és az azon szereplő tételekről további információkat ide kattintva talál: http://www.nemetvolgyiantikvarium.hu/arvereseink/

 

 

Biztos, hogy a legmagasabb árat kapom, ha aukcióra viszem a gyűjteményemet?

Valószínűleg igen. De ez is, mint minden más a kereslet és kínálat függvénye. Ha éppen többen szeretnék azt az antikvár könyvet megvásárolni, akkor jó eséllyel kap magas árat. Ez mindig az adott napon derül ki.

Mi történik, ha nem vásárolják meg a régi könyvet az aukción?

Ez is előfordulhat, de kicsi az esélye. Az aukcióra vitt antikvár könyvek többsége eladásra kerül.  Amennyiben mégsem akkor az antikvárium különböző csatornákon a megbeszélt feltételekkel, tovább árulja.

Minden árverésre befogadott tételről külön szerződés készül, amiben rögzítjük a könyv eladásának feltételeit és körülményeit is, valamint a jutalék mértékét. Meghatározásra kerül az esetleges restauráció költsége és a kikiáltási ár is.

Különleges könyv gyűjteménye van? Esetleg örökölte?

Ebben az estben érdemes tanácsot kérnie tőlünk, hogy mely könyveket érdemes eladnia az antikváriumnak és melyek azok, amik megfelelnek az aukcó feltételeinek. Az árverésre szánt könyveken alapos állapotfelmérést kell végeznünk, hiszen az aukció magas minőségi követelményeket is támaszt a könyvekkel kapcsolatban.